top of page
Atölyeler
Toplumsal (mı) cinsiyet?
Toplumsal cinsiyet rolleri, kadınsılık, erkeksilik ile ilgili ön yargılarımızı fark etmeye çağıran atölye çalışmamız. Toplumsal cinsiyet kavramında ikili olmayan yaklaşımı paylaşarak, 'zehirli erkeklik' (toxic masculanity) kavramını tartışıp, kadına yönelik şiddetle mücadelede dayanışma adımlarını tartışıyoruz.
Şiddete Karşı Da(ya)nışma
Şiddet tanımı, şiddet türleri, güç ve kontrol çarkı, şiddet döngüsü, şiddet zinciri, 6284 sayılı kanun, İstanbul Sözleşmesi, haklarımız, şiddete karşı yapabileceklerimiz, karşılaşılan zorluklar hakkında yürütülen atölyemiz
Sosyal Etki de Neymiş?
Projelerin ürettiği önemli değişimleri anlamaya, ve nihai amaca giderken kat ettiğiniz gelişmeyi gösteren, DEĞİŞİM TEORİSİ aracını gruplar halinde kullanılmasıyla başlıyor atölye. Sosyal Etki'nin ölçümlemesinin öneminin konuşulduğu çalışmada etki ölçümlemenin ilk adımı olan gösterge belirlemeyle ilgli egzersizler yapılmaktadır.
Sorunum Var!
Kişilerin sürüdülebilir kalkınma hedefleriyle kendi gündelik problemlerinin ilişkisini kavrayabileceği, sorunları analiz edebileceği, sorunlardan hedefe nasıl gidebileceklerini deneyimleyecekleri yöntemlerin paylaşıldığı, grup çalışmasına dayanan atölye çalışmamız
Doğru Yaklaşım Atölyesi
Hassas gruplarla çalışanlara yönelik hazırlanan atölyemizde İnci'deki uzmanların temel psiko-eğitim içeriklerinin aktarımından sonra, İnci'den aktivistler, hassas gruplarla çalışırken yaşadıkları saha deneyimini paylaşıyorlar. Atölye katılımcıların kendi deneyimlerini paylaşabileceği grup terapi alanına da yer açmakta.
Gönülllülük
Gönüllülük kavramını derinlemesine incelediğimiz, sivil toplumda deneyim paylaşımına alan açan atölye çalışmamız
Gönüllü Yönetimi
Gönüllülük kavramını tartışarak başladığımız atölye çalışmasında, gönüllüleri nasıl bulursun, gönüllü seçim süreci, gönüllü eğitimi, gönüllü bağlılığı, etki ölçümleme ve iletişim konularında grup çalışmaları yapılarak sivil alanda gönüllü yönetimi kapasitesinin artışı hedeflenmektedir.
Değişen Ben!
Birinci bölümde ergenlik dönemi değişimlerini tartışıyoruz, ergenlik döneminde yaşanan bedensel ve duygusal değişiklikler ve adet (regl) olma konusunda bilgiler paylaşıp bedenimizi tanıtıyoruz. İkinci bölümde ise ise Adet Döngüsü Farkındalığı'na giriş yapıyoruz. Yumurtlama ve kanama evrelerinin birbirini takip etmesiyle oluşan aylık döngüye adet döngüsü diyoruz. Atölyede 1 aylık adet döngüsü 4 içsel mevsime (kış, ilkbahar, yaz, sonbahar) bölünerek, her içsel mevsimin duygusal ve fiziksel özelliklerinden bahsedilyoruz. Genç kızların takvim aracılığıyla kendi döngülerini nasıl keşfetmeleri gerektiği konusunda, beden farkındalığı, sessizlikte oturmak, doğaçlama dans, ve nefes ile duygu regulasyonu gibi egzersizler yapıyoruz. Son bölümde ilk adet paketini tanıtarak, doğadan şifa üretme, kendin yap önerilerimizle ekolojik farkındalık adına ufak bir sohbet ile bitiriyoruz.
Çemberler
To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.
İşbirlikleri için
Kolaylaştırdığımız atölyeler ve çemberler ilgini çekti ve yaptıklarımız seni heyecanlandırdı mı? Özel sektör, yerel yönetim ve sivil toplum işbirlikleriyle etkimizi arttırmak niyetindeyiz.
Bizimle iletişeme geçerek yol arkadaşlarımızdan biri olabilirsin.
bottom of page